Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Deputații sirieni vor lua cuvântul în Parlamentul Rusiei

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaЗаседание Совета Федерации РФ
Заседание Совета Федерации РФ - Sputnik Moldova
Abonare
În data de 12 aprilie, la Moscova, parlamentarii sirieni vor lua cuvântul la ședința Consiliului Federației.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Camera Regiunilor din Federația Rusă urmează să decidă dacă va emite sau nu un apel cu privire la aplicarea forței armate de către Statele Unite ale Americii în Siria.

Proiectul apelului va fi definitivat miercuri, a declarat președintele Comitetului pentru Relații Internaționale al Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, care este citat de „Parlamentskaia gazeta".

Atac militar al SUA în Siria - Sputnik Moldova
Statele Unite au bombardat o bază militară siriană. Sunt victime - VIDEO

Comitetul pentru Relațiile Internaționale al Consiliului Federației a elaborat proiectul apelului privind atacul aerian întreprins de către SUA asupra bazei aviatice Al-Shairat din Siria. Potrivit proiectului, Camera Regiunilor insistă să fie cercetate minuțios toate circumstanțele atacurilor americane. Investigațiile trebuie să fie desfășurate de către Consiliul pentru Securitate al ONU sau de organizații împuternicite de ONU.

Kosaciov a caracterizat drept situație excepțională faptul că SUA, fără avizul Consiliului pentru Securitate al ONU și fără alt motiv, au atacat aeroportul din provincia Idlib.

„În aceste zile, la Moscova, se va afla în vizită o delegație a Parlamentului din Siria, oaspeții vor lua cuvântul la ședința plenară din 12 aprilie", a menționat Kosaciov.

Oraș bombardat în Siria - Sputnik Moldova
Ministrul de Externe britanic admite că SUA ar putea ataca din nou Siria

Proiectul apelului Consiliului Federației exprimă indignare profundă și dezamăgire față de acțiunile SUA. Senatorii ruși sunt convinși că aceste atacuri reprezintă o lovitură asupra procesului de pacificare din Siria și asupra forțelor care combat terorismul internațional.

Senatorii ruși au aprobat propunerea colegului lor Vladimir Lukin de a introduce în textul apelului un punct în care să fie specificat că Rusia este un adept activ al acordului de neproliferare a armelor de distrugere în masă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0