Un copil a murit asfixiat cu un balon

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
Un băiețel de doi ani a decedat din cauza asfixierii mecanice. Oamenii legii urmează să efectueze toate investigațiile pe acest caz. Tragedia a avut loc în orașul Gomel din Belarus.

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. În timp ce se juca, micuțul a început să sară în pătuț și, la un moment dat, trăgând aer în piept, a înghițit un balon care s-a spart chiar în acel moment. Balonul i-a fost adus de sora sa mai mare, transmite Sputnik Belarus.

Семейное насилие - Sputnik Moldova
Societate
Caz strigător la cer: copilă de opt ani violată de un bărbat de 51 de ani

Mama băiatului a încercat să deblocheze căile respiratorii ale copilului, în timp ce fiica ei telefona la serviciul de urgență. Medicii au încercat să salveze copilul, însă fără succes: băiețelul a decedat în ambulanță chiar înainte de a ajunge la spital.

Astfel de cazuri se întâmplă mai des decât cele letale provocate de jucării. Copiii își pierd viața înghițind cubulețe sau bile mici de la tot felul de jucării, din sticlă.

Deja de mai multă vreme medicii avertizează: copiii trebuie să se afle permanent sub supravegherea adulților, cel puțin, până la vârsta de opt ani, atunci când se joacă cu baloanele. Dacă balonul a plesnit, trebuie imediat adunate toate rămășițele acestuia și aruncate, pentru ca să nu fie înghițite ulterior de copil.

Apropo, o statistică sumbră atestă că mai mulți copii mor asfixiați deoarece înghit baloane în timpul jocului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0