Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Istoria romilor de la Soroca. Baronul Cerari își dezbracă de secrete neamul

© Sputnik / Miroslav RotariАртур Черарь
Артур Черарь - Sputnik Moldova
Abonare
Cine sunt romii de pe dealul Sorocii, de unde și când au ajuns în Soroca - povestește chiar baronul Artur Cerari
Istoria romilor de la Soroca. Baronul Artur Cerari își debracă de secrete neamul

Începând cu domnia lui Ștefan cel Mare și timp de secole, Soroca a fost centrul administrativ-militar al ținutului cu același nume — Soroca. Sute de ani orașul Soroca a fost centru comercial, meșteșugăresc și agricol al Principatului Moldova.

Baronul romilor Artur Cerari spune că a cercetat cum a apărut poporul său pe tărâmurile Sorocii. El susține că anume romii l-ar fi ajutat pe Ștefan cel Mare să păstreze Moldova întreagă.

"Dragi ascultători, ultima și cea mai mare migrație a romilor spre Soroca a fost încă pe timpurile lui Ștefan cel Mare. Noi i-am întrebat pe bătrânii noștri de ce anume au ales aceste pământuri și ei ne-au zis că, în primul rând, deoarece aici era capitala Moldovei. Iar, în al doilea, aici era Stefan", susține Artur Cerari.

Baronul romilor din Republica Moldova, Artur Cerari, a făcut un șir de afirmații inedite într-un interviu realizat în studioul Sputnik Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0