Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Noi amenințări și acuzații la adresa lui Chirtoacă

© Sputnik / Мирослав РотарьМуниципальный совет, Ион Чебан
Муниципальный совет, Ион Чебан - Sputnik Moldova
Abonare
Deși suntem deja în luna aprilie, bugetul municipal pentru anul 2017 nu a fost aprobat de către Comsiliul Municipal Chișinău
Noi amenințări și acuzații în adresa lui Chirtoacă

Consilierii socialiști din CMC au cerut ca pe ordinea de zi a ședinței de astăzi să fie inclus și proiectul bugetului municipiului Chișinău pentru anul curent, nu doar cele care prevăd înstrăinarea terenurilor aflate în proprietate municipală.

Președintele Fracțiunii Socialiștilor din CMC, Ion Ceban, susține că pe ordinea de zi sunt 28 de proiecte de decizie, însă nu și proiectul bugetului Capitalei pentru 2017, care urmează să fie examinat în lectură finală. În acest sens, socialiștii au spus că boicotează ședința și nu vor examina niciun proiect, cu excepția celui al bugetului. 

"Insistăm categoric ca pe ordinea de zi să fie inclus proiectul bugetului, și nu alte proiecte. Acesta trebuia aprobat încă în noiembrie 2016", a spus consilierul PSRM Ion Ceban.

Totodată, socialiștii au menționat că din vina primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, votarea bugetului pentru anul curent este tergiversată. Mai mult, socialistul Ion Ceban a reiterat că până la sfârșitul acestui an Dorin Chirtoacă va pleca din funcția de primar.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0