Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenție la ceea ce cumpărați: iată unde se vând alimente expirate

© Photo : Captură ecran Realitatea LiveIon Toma
Ion Toma - Sputnik Moldova
Abonare
Mare atenție la produsele pe care intenționați să le procurați pentru masa de sărbătoare. ANSA le recomandă aomenilor să nu procure alimente din locurile neautorizate, întrucât acolo se vând, de ce mai multe ori, produse expirate, fără certificatele fitosanitare necesare ori sunt păstrate în condiții insalubre
Atenție la produsele pe care le cumpărați, iată unde se găsesc alimente expirate

Agenția Națională pentru Protecția Alimentelor îi îndeamnă pe oameni să fie atenți la produsele pe care le procură din piețe sau chiar din magazinele din Capitală și din alte localități.

Directorul adjunct al ANSA, Ion Toma, a venit cu aceste recomandări deoarece Agenția Națională pentru Protecția Alimentelor, în urma verificărilor efectuate, a depistat că mulți dintre comercianți au produse care nu corespund normelor fitosanitare.

"Au fost depistate produse cu termenul de valabilitate expirat, nerespectarea  condițiilor de păstrare, de aplicare a ștampilelor, lipsa certificatelor fitosanitare, vânzarea în locuri neautorizate — sunt doar câteva dintre neregulile depistate de reprezentanții ANSA", a declarat Ion Toma.

Mai mult, Ion Toma spune că doar în luna martie reprezentanții ANSA au depistat și scos din vânzare 20 de tone de carne din unitățile de comerț din municipiul Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0