Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leonid Roshal, în Moldova: medicul care s-a opus reformelor liberale în Rusia

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon și Leonid Roshal
Igor Dodon și Leonid Roshal - Sputnik Moldova
Abonare
Doctorul Leonid Roshal, cel care s-a opus distrugerii sistemului de sănătate din Rusia anilor '90 este în vizită, în Republica Moldova

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Luni, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Camerei Naționale de Medicină a Federației Ruse, Leonid Roshal, dar și cu Valerii Mitiș, director al "Institutului de Chirurgie de Urgență pentru Copii și Traumatologie" al Departamentului de Sănătate din Moscova.

”Astăzi m-am întâlnit cu domnul Leonid Roshal, președintele Camerei Naționale de Medicină a Federației Ruse, și cu domnul Valerii Mitiș, director al Institutului de Chirurgie de Urgență pentru Copii și Traumatologie al Departamentului de Sănătate din Moscova, care se află în Moldova la invitația mea. Am convenit asupra efectuării schimbului de experiență între cadrele medicale din ambele state, precum și asupra organizării cursurilor gratuite de perfecționare și pregătire a cadrelor medicale, la care să fie atrași medici din toate raioanele țării, cu susținerea partenerilor din Moscova, precum și să extindem asistența și numărul copiilor care vor putea beneficia de tratament”, a scris președintele Dodon pe pagina sa de Facebook.

Leonid Roshal este un medic pediatru eminent, specialist în chirurgie generală și fondatorul cunoscutei clinici pentru copii Roshal din Moscova. Este membru al Consiliului de pe lângă preşedintele Federației Ruse. Este autor și coautor a peste 250 de publicații științifice, inclusiv 7 monografii şi ghiduri, și a multor recomandări metodice.

Presa din Rusia scrie că el este cunoscut și pentru faptul că, la începutul anilor 90', odată cu venirea președintelui Elțin la conducere în Rusia, s-a opus reformelor impuse din afară și promovate activ de către reprezentanții Băncii Mondiale și ai celor de la Organizația Mondială a Sănătății. Aceșitia se pronunțau pentru închiderea clinicelor pentru copii și celor antenatale, iar în locul acestor specialiști să pună medici generaliști, așa cum se întâmplă prin unele țări din occident sau în țări coloniale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0