Un fost ministru a murit la vârsta de 46 de ani

© Sputnik / Evghenii PanasencoСвеча
Свеча - Sputnik Moldova
Abonare
A decedat prima femeie ministru al apărării din Spania, aceasta fiind descoperită moartă la domiciliul său din Madrid

CHIȘINĂU, 10 aprilie — Sputnik. Socialista Carme Chacón a preluat funcția acum nouă ani, devenind astfel prima femeie care a deținut funcția de ministru al Apărării în Spania, potrivit digi24.ro.

Aceasta a fost descoperită moartă duminică la domiciliul său din Madrid, au confirmat pentru agenția EFE surse din poliție și din Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).

Carme Chacón, în vârstă de 46 de ani, suferea de o cardiopatie congenitală, iar poliția a anințat că atunci când a fost descoperită fără viață, trecuseră deja mai multe ore de când decedase.

Chacón, care a deținut funcția de ministru al Apărării între 2008 și 2011 în guvernul prezidat de José Luis Rodríguez Zapatero, a fost de asemenea ministra cea mai tânără din istoria Spaniei, fiind numită la conducerea Departamentului de Locuințe în 2007.

După aflarea veștii decesului, reacții de regret și condoleanțe au venit din întreg spectrul politic spaniol, premierul Mariano Rajoy deplângând moartea acestei "mari politiciene cu simț de Stat".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0