Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comercianții din Republica Moldova au rămas fără marfă la Iași

© SputnikPiață
Piață - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comercianții din Republica Moldova, care vindeau produse alimentare în piețele din Iași, au rămas fără aproximativ o mie de kilograme de dulciuri

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. "Piețarii" noștri au rămas fără marfă nu datorită vânzărilor foarte bune din preajma Sărbătorilor Pascale, ci din cauza amplelor controale întreprinse de oamenii legii ieșeni, comunică ziaruldeiasi.ro.

Astfel, comercianții nu s-au ales doar cu marfa confiscată, ci și cu amenzi usturătoare aplicate de poliţişti şi inspectorii sanitari veterinari.

Рыба, выловленная браконьерами - Sputnik Moldova
Societate
Comerțul ilegal înflorește în Capitală: ce au găsit polițiștii de la Botanica

Sursa informează că inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au verificat, la sfârșitul săptămânii trecute, modul în care comercianţii locali de produse alimentare de la tarabe respectă legislaţia din domeniu.

De aceste controale au fost vizați și „pieţarii" veniți din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților DSVSA, în urma verificărilor s-a constatat că sunt comercializate produse alimentare "fără documente de provenienţă, fără elemente de identificare şi în condiţii improprii".

Pentru practicarea comerţului ilicit, autorităţile au aplicat 29 de sancţiuni în valoare totală de 22.500 de lei. De asemenea, reprezentanţii celor două instituţii au confiscat 1.000 de kilograme de produse alimentare fără documente de provenienţă, îndeosebi bomboane, biscuiţi, fursecuri, marmeladă, halva, rahat, miere de albine.

Verificările în pieţele din judeţ, supermarketuri şi restaurante vor continua în perioada următoare, premergătoare sărbătorilor pascale, au anunțat autoritățile ieșene.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0