Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Austriecii au deconspirat impotența administrației Chirtoacă

© Sputnik / Ghenadie VaculovschiGhenadie Vaculovschi
Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Abonare
În sfârșit, au ieșit la rampă reprezentanții stăpânilor companiei EME Parkleitsystem, care au recunoscut luni, fără pic de rușine că doresc să facă bani pe seama noastră, iar din profitul acumulat să-i ofere o mică pomană și administrației municipiului Chișinău

Reprezentantul EME Parkleitsystem Zsigmond Bodna a ieșit în fața presei și a explicat că a venit în țara noastră în calitate de „business navigator" (navigator prin lumea afaceri). El a precizat că asta presupune calități speciale de lider în administrarea afacerilor, „capabil să ia decizii în situații de furtună, când nu mai există timp pentru o decizie a căpitanului… Astfel ajungem să luăm decizii de sine stătător".

Пожар на центральном рынке Кишинева - Sputnik Moldova
Chirtoacă reținut de CNA, când și de ce

Bodna a mai spus pe șleau că, precum înțelege el, dar și așa cum înțelegem noi toți, situația cu parcările în municipiul Chișinău este ca pe timp de furtună. Adică, cel care este căpitanul corabiei nu mai poate să facă nimic, nu mai are nici timp și nici capacitatea necesară. De aceea, trimis semnalul SOS și a angajat „business navigatori", ca aceștia să ia decizii și să soluționeze problemele în locul lui.

Edificator este faptul că cel care este căpitanul eșuat, falimentar, al „corabiei municipale" nici măcar nu a avut curajul să iasă, alături de salvatorii săi austro-ungari, în fața presei și să recunoască și el public câteva aspecte esențiale, pe care aveam dreptul să le cunoaștem încă de la început. Și anume:

1) Echipa liberală aflată în fruntea Chișinăului nu este capabilă să conceapă pe parcursul a trei mandate consecutiv un proiect care să rezolve în Chișinău problema parcărilor.

2) Această echipă s-a dovedit a fi absolut incapabilă să comunice cu specialiștii și cu experții din țara noastră. De aceea, au apelat tocmai la cineva de prin Ungaria și Austria, chiar dacă asta presupune costuri mult mai mari pe termen foarte lung.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
BOMBA - CNA a deschis un dosar penal legat de parcările lui Chirtoacă

3) După ce s-au apărat și s-au justificat cum au putut, răspunzând la o serie de acuzații grave, bazate pe o mulțime de dezvăluiri, abia odată cu apariția „business navigator"-ului în fața presei moldovenești a fost recunoscut că firma EME Parkleitsystem nu este una cu experiență internațională, ci e făcută la repezeală, special — atenție — nu pentru a participa la licitație, ci special pentru a câștiga licitația. Avem tot temeiul să credem că rezultatele licitației au fost trucate în baza unui scenariu gândit în prealabil.

4) O parte mare din banii pe care cu greu îi câștigă moldovenii vor trebui să ajungă în buzunarele unor străini care vin să „compenseze" lipsa de competență a echipei primarului liberal. Cel puțin asta vrea să obțină Chirtoacă.

La această etapă, contractul semnat cu EME Parkleitsystem trebuie să fie examinat sub toate aspectele și absolut obiectiv de către organele de drept ale Republicii Moldova. Toată societatea are dreptul să cunoască ce angajamente vrea să ne pună în cârcă echipa lui Chirtoacă. Reacția societății, la fel ca cea a justiției, ar trebui să fie una extrem de dură și de hotărâtă, dacă se va dovedi că interesele noastre, ale tuturor au fost puse într-un mare pericol de către acești aventurieri care fac o pe oamenii politici. Ca să fie de învățătură pentru toți cei care vor mai râvni să-i fericească pe chișinăuieni în schimbul voturilor ultimilor.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0