Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Călugărul şi demonul - un film ortodox rusesc de excepție

© Photo : Кинокомпания "ПрофиСинема"Монах и бес, Călugărul și demonul
Монах и бес, Călugărul și demonul - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile au loc în prima jumătate a secolului al XIX-lea, în incinta unei mănăstirii de bărbați, iar odată cu venirea călugărului Ivan Semenovich, în mănăstire pătrund forțe ale întunericului

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Noul film al regizorului rus Nikolai Dostal, întitulat „Călugărul și demonul", a fost introdus în clasamentul primelor 5 cele mai bune filme ortodoxe, luând premiul cel mare în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Internațional de film ortodox — "Pokrov", care s-a desfășurat, în luna octombrie 2016, la Kiev, în Ucraina, informează portalul altarulcredintei.md.

Calendar Creștin Ortodox pe anul 2017 - Sputnik Moldova
Calendar Creștin Ortodox 2017

Acțiunile au loc în prima jumătate a secolului al XIX-lea. În incinta mănăstirii de bărbați apare un nou călugăr, Ivan Semenovich. Dar, împreună cu acest călugăr în mănăstire pătrund forțe ale întunericului, care se vor materializa în persoana cu numele Legiune (așa cum el însuși sa prezentat lui Ivan). Legiune l-a ales pe Ivan drept obiectul chinurilor sale diabolice ispitindu-l având ca scop să-l abată din drumul său ales spre ai sluji lui Dumnezeu. Dar, cu cât mai mare era ispita, cu atât mai mult sporeau virtuțile lui Ivan.

Filmului "Călugărul şi demonul", considerat ca fiind cel mai bun după "Ostrov", este inspirat dintr-o istorioară din viata Sfântului Ioan, Arhiepiscopul Novgorodului, care în timpul vieţii, fiind ispitit de diavol în chilia sa în timp ce îşi făcea pravila de rugăciune, a reuşit prin puterea Crucii să îl lege pe acel demon şi să îi poruncească să îl ducă la Ierusalim ca să se închine la Mormântul Domnului Iisus Hristos.

Pornind de la această istorioară, regizorul filmului "Monahul şi demonul" reuşeşte să ne dovedească că timpurile nu s-au schimbat şi că lupta pentru sufletele noastre este aceeaşi. Astfel, regizorul Dostal ne aduce trecutul în realitatea pe care o trăim zi de zi.

O realitate lipsită de pocainţă, plină de ispite şi unde, de cele mai multe ori, avem impresia că nu putem face faţă încercărilor. După ce urmăreşti acest film iţi dai seama de luptele pe care le are de înfruntat fiecare monah în mănăstire, dar şi fiecare crestin în lume, pentru a-şi câştiga mântuirea. După cum au precizat regizorul, Nicolae Dostal, şi scenaristul, Iurii Arabov, filmul "Monahul şi demonul" este despre Dragoste, ea ne vorbeşte încă o data nu doar despre victoria binelui asupra răului, dar şi despre felul în care trebuie să ne iubim unii pe alţii, precum şi despre ceea ce este şi mai important — să ne iubim vrăjmaşii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0