Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Traian Băsescu, lăsat din nou cu buza umflată

© AFP 2024 / GEORGES GOBETTraian Băsescu Траян Бэсеску
Traian Băsescu Траян Бэсеску - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Băsescu a rămas din nou fără cetățenia moldovenească după ce Curtea de Apel a anulat suspendarea de către judecătoria Chișinău a decretului lui Igor Dodon cu privire la retragerea cetățeniei a fostului președinte român

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Traian Băsescu a rămas din nou fără cetățenie moldovenească după ce decizia de suspendare a decretului președintelui Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetățenia fostului președinte al României, a fost casată de Colegiul Civil și de conștiincios administrativ al Curții de Apel, în urma recursului înaintat de consilierului pentru probleme juridice a președintelui, Maxim Lebedinschi.

"După cum şi era firesc. Acțiunea ilegală a judecătoarei Viorica Puică care a suspendat decretul Preşedintelui Republicii Moldova privind retragerea cetățeniei domnului Traian Băsescu astăzi a fost anulată. Urmează examinarea fondului cauzei", scrie Maxim Lebedinschi pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că la 20 martie avocatul fostului președinte român, Andrei Bivol, a solicitat Judecătoriei Chișinău suspendarea acțiunii decretului semnat de Igor Dodon cu privire la retragerea cetățeniei moldovenești până la examinarea în fond a cauzei.

Igor Dodon a semnat decretul de retragere lui Traian Băsescu a cetățeniei Republicii Moldova la 3 ianuarie 2017, acestea fiind una din promisiunile făcute în campania electorală din 2016.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0