Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rohani îl acuză pe Trump că ajută grupările teroriste din Siria

© AP Photo / Ebrahim NorooziIranian President Hassan Rohani
Iranian President Hassan Rohani - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de știri France Presse relatează că Hassan Rohani l-a învinuit pe Trump de susținere a terorismului.

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Sâmbătă, într-un discurs la televiziunea națională liderul Iranului, Hassan Rohani, l-a acuzat pe omologul său american că susține grupările teroriste din Siria, scrie Agerpres citând AFP.

Atac militar al SUA în Siria - Sputnik Moldova
Statele Unite au bombardat o bază militară siriană. Sunt victime - VIDEO

Atacul cu rachete de croazieră, care s-a petrecut vineri, asupra aeroportului militar din Siria a provocat indignarea liderului de la Theran. El consideră nedreaptă decizia pe care a luat-o președintele american deoarece în acest fel va alimenta și mai mult mișcările teroriste din regiune. Acest fapt contravine total decalarațiilor făcute de Trump în alegerile prezidențiale unde afirma că va depune eforturi pentru a colabora cu toți actorii internașionali pentru a pune capăt războiului din Siria.

''Acest domn (Donald Trump, nota red.) care a preluat puterea în SUA pretinde că vrea să combată terorismul, dar acum toate grupările teroriste din Siria sărbătoresc după atacul american. Dacă spuneați adevărul (afirmând în campania electorală americană că vreți să luptați împotriva terorismului), de ce prima voastră acțiune a fost să-i ajutați pe teroriști? De ce ați atacat armata siriană care este în război cu teroriștii?'', a adăugat Rohani.

Responsabilii iranieni au insistat asupra faptului că Damascul a procedat la dezarmarea sa chimică, însă nu s-a întâmplat, în opinia lor, și în cazul grupărilor armate rebele și jihadiste.

Președintele Rohani a mai spus că, după ''agresiunea'' americană împotriva Siriei, Iranul trebuie ''să se pregătească pentru orice eventualitate''. ''Nu știm ce pregătesc noii lideri americani pentru regiune'', a conchis Rohani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0