Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare meteo! Cum va fi vremea în următoarele zile

© Sputnik / Miroslav Rotarivînt
vînt - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au emis cod galben de intensificări ale vântului în rafale de 15-20 de metri pe secundă - află cum va fi vremea în următoarele zile

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis vineri „cod galben" pe în legătură cu intensificarea vântului. Aceeași avertizare este instituită și pentru ziua de sâmbătă.

”Pe 7 și 8 aprilie se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de 15-20 de metri pe secundă”, scrie într-un comunicat al instituției.

Cum să ne protejăm de răceală și viroze - Sputnik Moldova
Cum să ne ferim de gripă şi răceli

În asemenea cazuri, specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor, ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ, evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, evitarea folosirii focului deschis.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile vremea se va încălzi, iar vântul va scădea în intensitate.

Pe parcursul săptămânii care urmează, în raioanele de nord ale țării temperaturile vor varia între +7 și +18 grade Celsius. În centru acestea vor atinge ziua și +19 grade, iar în sud mercurul din termometre va urca până la +20.

Noaptea vremea va continua să rămână destul de rece, iar temperatura aerului va urca mai mult de +10 grade Celsius.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0