Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ghilețchi: unii deputați vor avea imunitate în alte țări, dar nu în propria țară

© Sputnik / Miroslav RotariВалериу Гилецки
Валериу Гилецки - Sputnik Moldova
Abonare
Imunitatea parlamentară este extrem de necesară pentru un ales al poporului, susțin unii deputați, alții cred însă că nu vom mai avea legislatori corupți dacă aleșii poporului vor fi lipsiți de privilegiul de a avea imunitate parlamentară.
Ghilețchi: unii deputați vor avea imunitate în alte țări, dar nu în propria țară

Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi susține că ridicarea imunității de care se bucură astăzi deputații îi va face mai vulnerabili pe aleșii poporului. Totodată el afirmă că este fals că, fără imunitate parlamentară, nu vor mai exista legislatori corupți.

Mai mult, Ghilețchi menționează că în toate țările Uniunii Europene deputații au imunitate parlamentară.

"În toate țările UE deputații au imunitate. Respectiv, eu sunt deputat al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și pe mine nu mă poate reține nimeni, adică oricine trebuie să recunoască că eu sunt deputat al APCE. Dacă acest proiect al PD va fi adoptat, atunci risc să am imunitate în străinătate, dar nu și în propria țară'', a declara Ghilețchi în cadrul unei emisiuni, la Sputnik Moldova, moderată de jurnalista Tatiana Cebotari. 

Totodată, Ghilețchi a menționat că acum nimic nu împiedică Procuratura Generală să intenteze o urmărire penală pe numele unui deputat dacă are temei, ori să-l rețină dacă este prins în flagrant delict.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0