Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conducerea țării a transmis mesaje de condoleanțe poporului Suedez

© Facebook / Igor Ddoon președintele Igor Dodon, prmeierul Pavel Filip
președintele Igor Dodon, prmeierul Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea de vârf a țării a transmis mesaje de condoleanțe poporului Regatului Suediei în legătură cu atacul terorist din orașul Stockholm

CHIȘINĂU, 8 apr — Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanțe regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, în legătură cu atentatul terorist din orașul Stockholm.

"Maiestate, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, exprim sincere condoleanțe tuturor cetățenilor suedezi ca urmare a atacului terorist revoltător comis la Stockholm. Totodată, Vă rog, Maiestate, să transmiteți întreaga noastră compasiune familiilor îndoliate, iar celor răniți ‒ însănătoșire grabnică și multă putere să treacă peste momentele dificile", scrie în mesajul președintelui.

De asemenea, prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său suedez, Stefan Lofven. Pavel Filip a exprimat, în numele Guvernului Republicii Moldova,  solidaritate cu poporul suedez și a reiterat angajamentul ferm al țării noastre de a participa la acțiunile de combatere și prevenire a actelor de terorism.

Conform datelor poliției din Suedia, tragedia a avut loc vineri, la ora 14:53, ora locală, în urma căreia au decedat patru persoane, iar alte 15 au fost rănite. 

Potrivit publicației Aftonbladet, oamenii legii au reținut un bărbat în vârstă de 39 de ani, simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic. Suspectul are patru copii, adaugă sursa citată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0