Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Teroriștii SI au atacat militarii sirieni simultan cu atacurile SUA - surse

© REUTERS / CARLOS BARRIADonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Întâmplător sau nu, combatanții din trupele de teroriști ale grupării „Statul Islamic" au atacat pozițiile armatei siriene pe traseul Homs-Furqlus-Palmira în același timp când SUA au lansat un atac cu rachete asupra bazei militare aeriene Shayrat, poziționată în partea de est, în apropierea orașului Homs, informează sursele RIA Novosti

CHIȘINĂU, 7 apr — Sputnik. Sursa agenției RIA Novosti s-a întrebat, retoric, dacă este o coincidență faptul că teroriștii „Statului Islamic" au atacat pozițiile armatei siriene simultan cu lansarea atacului SUA asupra bazei Shayrat, controlată de autoritățile constituționale ale Siriei.

Teroriștii, a precizat sursa, au început asaltul asupra pozițiilor ocupate de forțele constituționale ale Siriei pe porțiunea Homs-Shayrat aproximativ la ora 2.00 și au menținut controlul asupra teritoriilor ocupate prin atac preț de circa o oră, până când forțele guvernamentale au trimis în această zonă trupe suplimentare. La această oră forțele guvernamentale îi înghesuie pe teroriști spre deșert.

Anterior guvernatorul provinciei Homs, TAlal Barazy, a declarat pentru RIA Novosti că baza de avioane militare de la Shayrat este principala forță ce susține armata în lupta contra „Statului Islamic" în regiunea Homs și în direcția Palmirei.

În noaptea din 6 spre 7 aprilie Statele Unite, pentru prima dată de când se desfășoară conflictul militar din Siria, au atacat masiv un obiectiv militar sirian și anume baza de avioane de la Shayrat.

Atacurile americane au făcut victime. Autoritățile au anunțat că după ce bombele au explodat, s-a declanșat un incendiu devastator, în urma căruia au avut de suferit mai mulți oameni.

Este cunoscut faptul că au murit oameni pașnici, care trăiau într-o localitate din vecinătatea bazei militare.

Potrivit informațiilor difuzate de americani, la respectiva bază militară ar fi putut să se afle și militari ruși.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că lovitura a fost „un răspuns proportional" atacului cu arme chimice, pe care „l-ar fi întreprins autoritățile siriene" în data de 4 aprilie, în provincia Idlib.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0