Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În premieră, un expert moldovean este șef la Interpol - exclusiv

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Pîrlog
Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Controlul Fișierelor INTERPOL va fi condusă de Vitalie Pîrlog, cetățean al Republicii Moldova, care a fost anterior ministru al Justiției

CHIȘINĂU, 7 aprilie — Sputnik. Comisia Pentru Controlul Fișierelor INTERPOL a adoptat, în cadrul celei de a 100-a sesiune din 27 — 29 martie curent, o serie de noi reguli de funcționare și l-a ales în calitate de președinte pe fostul ministru moldovean al Justiției, Vitalie Pârlog. Informația a fost publicată pe site-ul organizației.

Interpol - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Confirmat: primul și singurul expert moldovean la INTERPOL

Este de menționat că președinte al acestei comisii poate fi unul dintre membrii săi, care a fost susținut prin vot de cel puțin 5 dintre cei 7 membri.

Comisia pentru Controlul Fișierelor INTERPOL (CCF) are două camere: Camera pentru Control și Supraveghere și Camera pentru Contestări (plângeri). Președintele CCF prezidează ambele camere și dirijează lucrările acestora.

Fiind solicitat de Sputnik, Vitalie Pîrlog a confirmat alegerea sa în calitate de președinte al CCF a INTERPOL. Fiind întrebat ce atribuții va exercita conform statuluilui dânsul a precizat că „președintele exercită controlul gestiunii comisiei și lucrărilor secretariatului acesteia. El este garantul respectării regulilor privind independența comisiei și a membrilor acesteia”.

Vitalie Pîrlog a mai menționat că, între sesiunile CCF, președintelui îi sunt delegate o serie de împuterniciri suplimentare, cum ar fi reprezentarea comisiei la lucrările Comitetului executiv și ale Adunării generale a INTERPOL, orice comunicare cu Secretariatul general al INTERPOL, aprobă concluziile finale ale comisiei și exercită o serie de alte atribuții procedurale.

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Pîrlog
Vitalie Pîrlog - Sputnik Moldova
Vitalie Pîrlog
Fluxul de știri
0