Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ULTIMA ORĂ: Decizia CSJ în dosarul Filat: a primit o pedeapsă echitabilă

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat la Judecătoria Buiucani, pronunțarea sentinței de condamnare la 9 ani de închisoare
Vlad Filat la Judecătoria Buiucani, pronunțarea sentinței de condamnare la 9 ani de închisoare - Sputnik Moldova
Abonare
Colegiul Penal a ajuns la concluzia, că ”inculpatului Filat Vladimir corect i-a fost stabilită pedeapsa definitivă sub formă de închisoare, care este echitabilă şi va atinge scopul restabilirii echităţii sociale, corectarea inculpatului, precum şi prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni”

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a publicat decizia integrală în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență și corupere pasivă. 

Влад Филат 14.06.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vladimir Filat va ieși din celulă doar două ore în zi

Decizia este irevocabilă și se întinde pe 180 de pagini. Documentul descrie cu lux de amănunte cazurile de corupție în care a fost implicat ex-premierul și lider al PLDM, Vladimir Filat. 

Colegiul Penal al CSJ consideră că instanța de apel a menţinut corect pedeapsa aplicată inculpatului Filat de către prima instanţă, deoarece, verificând legalitatea pedepsei, a constatat că prima instanţă a ţinut cont de prevederile art. 61, 75 Cod penal şi astfel inculpatului i-au fost stabilite pedepse echitabile pentru infracţiunile săvârşite, totodată fiindu-i stabilită corect pedeapsa definitivă în conformitate cu prevederile art. 84 Cod penal.

Judecătorii amână data X pentru Vladimir Filat >>>

De asemenea, Colegiul Penal consideră întemeiată şi concluzia instanţei de apel, că în speţă nu a fost încălcat principiul legalităţii sancţiunii prin aplicarea cumulativă a patru pedepse: închisoare, amendă, privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita anumite activităţii, precum şi cu retragerea distincţiei de stat „Ordinul Republicii”.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Studenții români i-au dedicat lui Vladimir Filat o melodie

Colegiul Penal a ajuns la concluzia, că ”inculpatului Filat Vladimir corect i-a fost stabilită pedeapsa definitivă sub formă de închisoare, care este echitabilă şi va atinge scopul restabilirii echităţii sociale, corectarea inculpatului, precum şi prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni atât din partea acestuia, cât şi a altor persoane, în condiţiile luptei desfăşurate de către stat contra infracţiunilor de corupţie.

Fostul șef al Guvernului a fost reținut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat. Potrivit hotărârii instanței, acesta va ieși din închisoare la 15 octombrie 2024.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0