Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum explică europenii creșterea popularității partidelor de dreapta

© Sputnik / Ирина Калашникова / Accesați arhiva multimediaЛидер французской партии "Национальный фронт" Марин Ле Пен
Лидер французской партии Национальный фронт Марин Ле Пен - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Popularitatea partidelor de dreapta în Uniunea Europeană este pe un trend ascendent în ultima perioadă, fapt relevat inclusiv de numeroase sondajele de opinie realizate în țările respective

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Mulți dintre cetățenii Germaniei, Marii Britanii și ai Franței consideră că partidele de dreapta capătă popularitate deoarece autoritățile nu-și respectă promisiunile.

De această părere sunt 43% dintre germani, 33% dintre britanici și 45% dintre francezi, potrivit unui sondaj realizat de Sputnik.Opinii.

© SputnikPrincipalele cauze ale creșterii popularității partidelor de dreapta în Germania, Franța și Marea Britanie
Principalele cauze ale creșterii popularității partidelor de dreapta în Germania, Franța și Marea Britanie - Sputnik Moldova
Principalele cauze ale creșterii popularității partidelor de dreapta în Germania, Franța și Marea Britanie

Totodată, 45 la sută dintre francezi, 52 la sută dintre germani și 49 la sută dintre britanici consideră că una dintre cauzele ascensiunii dreptei este nivelul extrem de mare al imigrației.

O altă explicație a popularității formațiunilor de dreapta este politica economică defectuoasă promovată de autorități. Cel puțin, asta cred 34% dintre francezi, 17% dintre germani și 34% dintre britanici.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0