Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lupta cu corupția, de jos în sus

© Facebook / Moldoveni CelebriO bătrână care vinde flori în stradă este verificată de doi polițiști
O bătrână care vinde flori în stradă este verificată de doi polițiști - Sputnik Moldova
Abonare
Această bătrânică primește, probabil, o pensie, însă, chiar de are o pensie, nu se știe dacă îi ajunge să-și cumpere minimul necesar pentru a supraviețui, iar asta o obligă să practice activități de „antreprenoriat”

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Imaginea cu o bătrână care vinde câte ceva în stradă pentru a avea cu ce să supraviețuiască și care este acostată și verificată la capitolul „respectării legislației" de către doi polițiști a provocat indignarea societății moldovenești și a trezit discuții aprinse pe rețelele de socializare.

Chiar dacă e făcută acum un an, fotografia continuă să fie distribuită și comentată pe rețelele de socializare.

Cetățenii Republicii Moldova nu-și pot stăpâni revolta față de reprezentanții autorităților, care îi „prind", în primul rând, pe oamenii care caută să supraviețuiască și-i sancționează pentru că fac acest efort. Iar cei mai mulți dintre demnitarii care comit grave fapte de corupție, din cauza cărora suferă o societate întreagă, reușesc, de cele mai multe ori, să scape basma curată. Ba mai mult, aceștia, acumulând sume mari de bani, reușesc chiar să-și cumpere locuri bune în listele electorale.

Fluxul de știri
0