Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prăpăd în partidul lui Mihai Ghimpu - au plecat doi deputați

© Sputnik / Miroslav RotariМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Vladimir Cernat și Artur Gutium au anunțat acum câteva minute că părăsesc fracțiunea parlamentară a PL, iar motivul invocat este uluitor

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Deputații care au intrat în Parlament pe lista Partidului Liberal au declarat că pleacă din fracțiunea parlamentară a PL, acuzând conducerea formațiunii de „ignorarea soluționării problemelor acumulate" în această grupare politică.

Cernat a scris pe pagina sa de Facebook că pleacă din cauza „șirului de decizii neconforme unui partid de esență liberal" și „lipsei unei democrații interne", care „au adus grave prejudicii de imagine formațiunii". El s-a arătat profund dezamăgit de lipsa reformelor interne în PL și de eșecul eforturilor de reformare.

La rândul său, Artur Gutium a acuzat conducerea PL că ar fi procedat incorect cu Anatol Șalaru, care a fost înlăturat de la activitățile de partid. De asemenea, acesta a susținut tezele invocate de colegul său Vladimir Cernat.

Mihai Ghimpu încă nu a comentat declarațiile celor doi.

Anterior acești doi deputați au formulat critici dure la adresa lui Mihai Ghimpu și au dezaprobat excluderea fostului ministru al apărării Anatol Șalaru de la activitățile de conducere din PL.

Fluxul de știri
0