Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Povestea cutremurătoare a unui bărbat care a înmormântat peste 10 mii de copii

© Photo : news.zing.vnCimitir
Cimitir - Sputnik Moldova
Abonare
Într-o lume tot mai globalizată, în care individualismul și nihilismul au tendința de a înlocui solidaritatea și dragostea față de aproape, exemplul unui bărbat din Vietnam dovedește lumii întregi că, și astăzi, este posibil să trăiești și pentru alții

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Este vorba de Tống Phước Phúc care, în ultimii 15 ani, a salvat viețile a peste 100 de copii, informează goingviralposts.biz.

Povestea lui a început în anul 2001, când a devenit tătic pentru prima dată. La spital a observat un lucru ciudat pentru el, fiind cumva rupt de realitate. Femei însărcinate, care intrau în cabinetul medicului, ieșeau de acolo fără copil. El a rămas profund marcat, când a înțeles că acei copii erau avortați. El a vorbit cu personalul medical și a cerut permisiunea ca să-i ia corpurile copiilor avortați și să-i înmormânteze.

În acest scop, Tống Phước Phúc a achiziționat un teren în zona de munte pe care l-a transformat în cimitir pentru copii avortați. Soția lui era convinsă că bărbatul ei va înnebuni din cauza că a ales să facă acest lucru extrem de dureros. Tong însă nu a renunțat. De atunci și până astăzi el a înmormântat de peste 10.000 de copii avortați.

Bărbatul consideră că acest cimitir este un loc al tristeții, dar, în același timp, el speră că aici este locul potrivit pentru ca femeile care vor să avorteze să se gândească de mai multe ori înainte de a lua o astfel de decizie.

Astfel, Tống a ajuns din gropar în salvator de vieți. Mai mult, el a început să înfieze copiii acelor mame care îi abandonau. Iar în momentul în care acele mame reușeau să ajungă la un nivel în care puteau să-și crească micuții, reveneau la Tong și își luau copii.

Bărbatul a construit în preajma cimitirului și o casă în care creștea peste 100 de copii. Tống i-a botezat pe toți băieții cu numele de Vinh (onoare), iar pe fete cu numele de Tam (inimă), pentru că nu le mai ținea minte numele fiecăruia.

Tong este mulțumit de faptul că a reușit să salveze atâtea vieți, însă recunoaște că acest lucru nu este deloc ușor.

"Voi face asta până la ultima suflare. Și îmi doresc din toată inima că și copiii mei să continue această lucrare. Ce poate fi mai frumos decât dragostea și recunoștința din ochii acestor copii", spune Tong.

El crede că se pot întâmpla lucruri minunate în această lume, dacă îi dăm vieții o șansă. Nu e ușor, dar cu tărie se poate.

 
Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0