Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au chinuit degeaba, au căzut în plasa oamenilor legii

© AP Photo / Thein ZawРыбак на озере Инле в южной части штата Шан, Мьянма.
Рыбак на озере Инле в южной части штата Шан, Мьянма. - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de frontieră au reținut cinci moldoveni din nordul țării, care au încălcat legislația națională privind prohibiția la pescuit

CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Cinci moldoveni au fost reținuți de polițiștii de frontieră în apropierea localității Cuconeștii Noi. Aceștia au fost amendați pentru pescuit ilegal, dar și pentru încălcarea regimului de frontieră.

În seara zilei de marți, oamenii legii au observat, pe segmentul Duruițoaia Nouă — Popaia, două barci în care se aflau cinci persoane care aruncau plase în râul Prut. Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei cinci cetățeni moldoveni cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani. Aceștia au reușit să prindă aproximativ 150 de kilograme de pește. Polițiștii de frontieră au ridicate aproximativ 350 de metri de plasă și două bărci gonflabile.

Валериу Мунтяну - Sputnik Moldova
Nu e glumă! Ordin semnat de Valeriu Munteanu, în vigoare de la 1 aprilie

Pentru încălcarea regimului de frontieră, bărbații au fost amendați cu câte 12 unități convenționale fiecare. De asemenea, Serviciului Piscicol va continua cercetarea cazului în vederea atragerii la răspundere pentru pescuit ilegal.

Serviciul Piscicol de Stat a anunțat că, începând cu data de 1 aprilie, este instituită perioada de prohibiție la pescuitului tuturor speciilor de pești (cu excepția scrumbiei Alosa immaculata și rizefcă Alosa tanaica pe cursul fluviului Nistru Inferior).

Totodată, este interzis pescuitul crustaceelor (raci), moluștelor (scoici, melci) și a altor organisme acvatice din bazinele acvatice piscicole naturale. În acest sens au fost aprobate zonele și perioadele de prohibiție a pescuitului.

Prevederile ordinului aprobat de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, nu se extind asupra iazurilor private, ale administrației publice locale sau a lacurilor din parcuri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0