Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prețul unei călătorii cu taxiul ar putea sări de la 35 la 200 de lei

© Sputnik / Miroslav RotariСерджиу Унгуряну
Серджиу Унгуряну - Sputnik Moldova
Abonare
În cazul în care planul amenajării parcărilor cu plată în Chișinău va fi implementat cu succes, ar putea să crească considerabil prețul călătoriei cu taxiul.

Prețul unei călătorii cu taxiul ar putea sări de la 35 la 200 de lei
În cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik Moldova, am discutat cu economistul Sergiu Ungureanu despre avantajele și dezavantajele parcărilor cu plată. Scandalul parcărilor s-a iscat încă anul trecut, doar că abia acum edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat care ar putea fi prețurile pentru o oră de parcare. Deci, acestea vor varia între 5 și 15 lei, în funcție de zonă.

Cu toții cunoaștem că taximetriștii își parchează mașinile și așteaptă cuminți până primesc o comandă, ne este interesant cât de rentabil le va mai fi acestora să presteze servicii, dacă vor trebui să plătească și ora de parcare.

Economistul Sergiu Ungureanu susține că "taximetriștii vor majora prețul călătoriei. Astfel că de la 2-3 euro, cât plătim acum pentru a ajunge dintr-un sector al orașului în altul, am putea să ajungem să plătim 10-15 euro pentru același itinerar".

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0