Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Instanța va decide dacă Cimpoieș e responsabil în cazul minorei din Basarabeasca

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaCiocan, licitație
Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Abonare
Instanța de judecată urmează să pronunțe decizia în cazul dosarului penal în care figurează și primarul de Basarabeasca

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a transmis în judecată cauza în care figurează și primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, comunică serviciul de presă al instituției. Potrivit procurorilor, Cimpoieș este suspectat de neglijență în serviciu.

Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Societate
Detalii privind minora din Basarabeasca și reținerea primarului din localitate

Anterior, oamenii legii au reținut patru persoane cu vârste cuprinse între 30 și 57 de ani, printre care și pe primarul orașului Basarabeasca. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală privind neglijenţă în serviciu, în urma căreia, în data de 17 martie 2017, primarul orașului Basarabeasca a fost reținut de poliție.

În urma investigațiilor efectuate, angajații Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că, în perioada 2015 — 2016, un bărbat de 45 de ani, domiciliat în oraşul Basarabeasca, își obliga propria fiică în vârstă de 13 ani, care se afla în îngrijirea sa, să se prostitueze. Potrivit anchetatorilor, primarul ar fi fost imformat despre acest caz, dar nu a întreprins nimic pentru a pune capăt acestei situații.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0