Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 7 kilograme de dinamită a pus în pericol un întreg cartier din Chișinău

© Photo : sis.mdОгромную партию взрывчатки нашли в пригороде Кишинева
Огромную партию взрывчатки нашли в пригороде Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
În casa unui cetățean dintr-o suburbie a Chișinăului, procurorii și ofițerii SIS au depistat 7,2 kg de trinitrotoluen, 188 capsule detonante pirotehnice, 3 detonatoare electrice şi 8 fiole de substanţă chimică lichidă, utilizată în industria militară

CHIȘINĂU, 4 apr – Sputnik. Procurorii și ofițerii SIS au contracarat activitatea ilegală a unui cetăţean al Republicii Moldova, care păstra la domiciliu un lot impunător de muniţii şi explozive, obiecte interzise în circuitul civil, ce prezintă pericol sporit pentru securitatea oamenilor.

Operaţiunea a fost realizată în cadrul cauzei penale, pornite pe faptul comercializării şi păstrării ilegale a muniţiilor.

În urma mai multor percheziţii efectuate de procurori cu participarea ofiţerilor SIS, la domiciliul suspectului au fost depistate şi ridicate 7,2 kg de substanţă explozivă TNT (trinitrotoluent), 188 capsule detonante pirotehnice KD 8A, 3 detonatoare electrice şi 8 fiole de substanţă chimică lichidă, utilizată în industria militară la producerea substanţelor explozive.

”Materialul exploziv era păstrat la domiciliul făptuitorului, situat într-o localitate din suburbia municipiului Chişinău, în condiţii necorespunzătoare, care punea în pericol eminent viaţa şi sănătatea localnicilor”, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Persoana s-a aflat în vizorul Centrului Antiterorist al SIS pe parcursul ultimelor șase luni, fiind suspectat de păstrare şi comercializare a substanţelor explozive pe teritoriul Republicii Moldova.

Făptuitorul, anterior condamnat, a fost reţinut de către procurorii pe un termen de 72 ore. În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 5 ani privaţiune de libertate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0