Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Valeriu Triboi refuză să dea declarații în fața procurorilor

© Photo : Captură ecranValeriu Triboi
Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Abonare
Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, reţinut de procurorii anticorupţie şi CNA într-un dosar de abuz de putere, a primit mandat de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată luni de Judecătoria Buiucani, la solicitarea procurorilor.

Procurorul Dorin Compan a explicat solicitarea de arest la domiciliu pentru Triboi prin ”circumstanțele cazului și a stării de sănătate a învinuitului”.

Compan a mai spus că viceministrul a refuzat să dea depoziții în fața procurorilor și nu a răspuns la nicio întrebare pusă de oamenii legii.

Triboi a fost reţinut, vineri după-amiază, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. 

Valeriu Triboi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Valeriu Triboi a fost luat de procurori chiar din clădirea Guvernului

Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei,  un imobil în valoare de aproape un milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Prin abuz de putere, Triboi ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 milioane de lei.

În cadrul acestui dosar au mai fost reținuți şoferul viceministrului Economiei, directorul companiei care a dat în locaţiune FEE – Nord, consilierul viceministrului Economiei şi directorul FEE — Nord.

Descinderi la Guvern: cine a încercat să împiedice accesul angajaţilor CNA>>>

Dacă va fi găsit vinovat, Triboi riscă amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0