Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Steve Jobs, Celine Dion și Cristiano Ronaldo - Mamele lor au vrut să-i avorteze

© Sputnik / Miroslav RotariNadejda Usatâi
Nadejda Usatâi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O femeie care a făcut avort este supusă unui risc mai mare de a se sinucide
Steve Jobs, Celine Dion și Cristiano Ronaldo: Mamele lor au vrut să-i avorteze

Criza de sarcină este o perioadă dificilă pentru viitoarele mame, în această perioadă orice influență din exterior ar putea face diferența dintre a naște copilul sau nu. Președinta Asociației "Moldova pentru Viață", Nadejda Usatâi, spune într-o emisiune realizată în studioul Sputnik Moldova că "peste 80% dintre femeile care avortează sunt influențate să facă acest pas de mediul înconjurător, rude, familie, cunoscuți sau prieteni. De altă parte, și condițiile sociale, economice își spun cuvântul când vine vorba de a lua decizia de a face avort sau a-i da o șansă copilului. Orice stat trebuie să investească în oameni. De aceea autoritățile ar trebui să aibă interes pentru a ajuta femeia care nu poate să-și crească copilul, să mărească îndemnizațiile, cel puțin, să creeze centre de susținere pentru femeile aflate în criză de sarcină".

Nadejda Usatâi spune că trebuie să acordăm dreptul la viață fiecărui copil. Nu putem știi ce va ajunge un copil, poat el va schimba lumea. Steve Jobs, spre exemplu, a fost un copil nedorit, ulterior dat spre adopție. Interpreta Celine Dion și fotbalistul Cristiano Ronaldo nu s-ar fi născut, dacă mamele lor își duceau până la capăt planul lor de a scăpa de pruncii pe care îi purtau sub inimă.

Mai mult decât atât, orice avort este o traumă psihologică pentru femeie, aceasta devine supusă unui risc nai mare de a se sinucide.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0