Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recensământul populaţiei: câţi dintre moldoveni sunt creștini ortodocși

© Sputnik / Evghenii PANASENCOЦерковь
Церковь - Sputnik Moldova
Abonare
Datele Recensământului Populației și Locuințelor, care au fost făcute publice vineri, 31 martie, relevă care este ponderea credincioşilor în funcţie de apartenenţa religioasă

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. Din numărul total al celor care şi-au declarat religia, aproximativ 97 la sută sunt creştini ortodocşi.

„Din numărul total al populației Republicii Moldova care și-a declarat religia la recensământul din 2014 (2 611,8 mii persoane), 96,8% s-au identificat ca fiind ortodocși, cu 1,3 puncte procentuale mai mult față de 2004, potrivit ortodox.md.

Totodată, din rândul persoanelor de altă confesie fac parte baptiștii (creștinii evanghelici baptiști), care reprezintă 1,0%, martorii lui Iehova, cu o pondere de 0,7%, penticostalii — 0,4%, adventiștii de ziua a șaptea — 0,3%.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Datele oficiale ale recensământului: populația Moldovei a scăzut considerabil

Catolicii reprezintă 0,1%, mai precizează sursa.

Ponderea persoanelor care s-au declarat atei sau agnostici a fost de 0,2%, cu 1,2 puncte de procentuale mai puțin față de 2004.

Din numărul total al celor care au fost chestionaţi în cadrul recensământului, 193 de mii nu și-au declarat religia, reprezentând 6,9% din populația țării.

Rezultatele recensământului au arătat că populația Republicii Moldova s-a redus considerabil, până la 2 milioane 998 de mii 235 de cetățeni. Pentru comparative, în anul 2004, când a avut loc recensământul precedent, populația țării era de 3 milioane 383 de mii 332 de persoane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0