Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit poetul Evgheni Evtuşenko

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaТворческий вечер поэта Евгения Евтушенко
Творческий вечер поэта Евгения Евтушенко - Sputnik Moldova
Abonare
Moartea cunoscutului scriitor a fost confirmată pentru presă de prieteni şi de soţia poetului, Maria Novikova

CHIŞINĂU, 1 apr — Sputnik. Poetul a plecat din viaţă sâmbătă, în SUA, au comunicat surse media din Rusia, cu referire la prietenii şi rudele defunctului.

Evtuşenko era internat, din 12 martie curent, la o clinică din Tulsa, statul Oklahoma, dar starea acestuia s-a agravat brusc în ultimele zile. Potrivit prietenului poetului, consulul onorific al Belarusului în America, Mihail Morgulis, el a continuat să lucreze până în ultimul moment la noua sa carte. Acesta îi dicta textul soţiei sale, Maria Novikova.

Morgulis a subliniat într-un interviu pentru „Argumentî i Factî" că ultimul roman asupra căruia Evtuşenko a lucrat în ultimii doi ani nu era unul autobiografic, însă era extrem de important pentru maestru.

Potrivit ultimei dorinţe a poetului, el va fi înmormântat în localitatea Peredelkino din suburbia Moscovei. Evtuşenko avea 84 de ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0