Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

1 aprilie - ziua marilor decizii: liberalii se retrag în opoziţie

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Vezi ce-ţi doreşti, pentru că ar putea să se împlinească - liberalii au anunţat astăzi că nu doresc să mai rămână la guvernare

CHIŞINĂU, 1 apr — Sputnik. Cu noaptea în cap, mai marele liberalilor din Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat că trece cu tot cu partid în opoziţie.

„Dat fiind faptul, că cetățenii care au votat pentru PL în 2014, nici după venirea lui Igor Dodon în funcția de Președinte nu înțeleg importanța deciziei PL din Ianuarie 2016 de a participa la guvernare, evitând în modul acesta alegerile anticipate, care ar fi adus la putere partidele proruse, noi, liberalii, începând cu ziua de azi, am hotărât să trecem în opoziți", a scris Ghimpu.

Nu ştim dacă este sau nu o glumă de 1 aprilie, dar asta nu are, până la urmă, nicio importanţă. Participarea liberalilor la guvernare este atât de insignifiantă, încât, în caz că liberalii s-ar retrage pe bune, lipsa acestora, practic, nu ar fi resimţită.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a demisionat>>>

Declaraţia lui Ghimpu ar putea avea însă şi o altă semnificaţie în contextul percheziţiilor şi reţinerilor care au loc în ultima perioadă pe la ministere. Astfel că funcţionarii delegaţi de Partidul Liberal au decis, poate, să-şi ia măsuri de precauţie şi să nu mai aştepte să tracă CNA pe la ei

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0