Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sex on-line la Chișinău. Moldovence racolate de trei cetățeni români

CC0 / Pixabay / Shibari / Sex slavery
Sex slavery - Sputnik Moldova
Abonare
Trei cetățeni ai României riscă să facă pușcărie pentru că racolau tinere moldovence, prin intermediul unui portal de publicitate on-line, pe care le determinau să se prostitueze

CHIȘINĂU, 31 — Sputnik. Angajații Poliției de Frontieră, împreună cu procurorii PCCOCS, au reţinut trei cetățeni ai României suspectați de proxenetism.

Potrivit oamenilor legii, doi dintre aceștia identificau potențiale victime din Republica Moldova, iar organizatorul activității infracționale le determina să practice prostituția.

”La începutul anului curent, ofițerii de investigații din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră (DPF) au observat că, prin intermediul unui portal cu anunțuri publicitare on-line, persoane necunoscute plasează anunțuri prin care le îndeamnă pe tinere să practice prostituția, pentru 1000 de dolari pe lună, cu un avans de 200 de dolari și cu oferirea tuturor condițiilor necesare pentru prestarea serviciilor cerute”, scrie într-un comunicat al instituției de resort.

Astfel, în cadrul urmăririi penale au fost acumulate mai multe probe care fac dovada implicării a trei cetățeni ai României, cu vârste cuprinse între 21 și 36 de ani, în practicarea proxenetismului.

Ulterior, în seara zilei de 6 martie, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție în apartamentul organizatorului. Pe lângă tehnică, carduri bancare și diferite „accesorii" destinate pentru prestarea serviciilor sexuale online, au identificat un cuplu de tineri, cu vârste de 18 ani, ademenit în activitatea de prestare a serviciilor sexuale on-line.

În prezent, cei trei cetățeni români sunt arestați pe un termen de 30 de zile. Dacă se va demonstra vinovăția lor, aceștia riscă privațiune de libertate pe un termen de la 4 la 7 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0