Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mobilizare la un post vamal de la Prut, în ajutor au fost chemați patrupezii

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Peste un milion de țigarete de contrabandă, în valoare de 200 de mii de euro, au fost reținute de vameșii de la Giurgiulești

CHIȘINĂU, 31 mar – Sputnik. Un cetățean al Ucrainei a fost reținut pe un termen de 72 de ore, după ce vameșii au depistat în autovehiculul condus de acesta peste un milion de țigarete de contrabandă.

Tentativa de contrabandă a fost stopată de vameși la ieșirea din țară prin punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Potrivit datelor indicate în actele de însoțire, suspectul transporta consumabile pentru sudare din Ucraina în Bulgaria, iar Republica Moldova era utilizată ca țară de tranzit.

Vameșii au solicitat asistența patrupedului de serviciu care a semnalat prezența unor obiecte suspecte. Unitatea a fost supusă verificărilor suplimentare prin utilizarea echipamentului de scanare, fiind astfel depistate divergențe de densitate a conținuturilor tuburilor din grafit utilizate pentru transportarea electrozilor. 

În cadrul controlului fizic, vameșii au descoperit  peste un milion de țigarete mărcile ”Marlboro” și ”Bond”, cu timbre de acciz ale Ucrainei. Potrivit estimărilor, în spațiul comunitar valoarea produselor de tutungerie reținute se cifrează la peste 200 de mii de euro.

Cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Vămii în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiunea de contrabandă. Pe cazul dat a fost inițiat un dosar penal, care prevede pedeapsă sub formă de privațiune de libertate pe un termen de la 3 la 10 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0