Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dumnezeu să ierte PLDM-ul sau ce partide nu mai pupă pragul viitorului Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariGrigore Novac
Grigore Novac - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul socialist Grigore Novac vorbește în studioul Sputnik Moldova despre viitoarea componență a Parlamentului Republicii Moldova
Dumnezeu să ierte PLDM-ul sau ce partide nu mai pupă pragul viitorului Parlament

Deputatul socialist Grigore Novac a declarat în cadrul unei emisiuni realizate în studioul Sputnik Moldova că "în cazul organizării alegerilor parlamentare, fie anticipate, fie ordinare, în 2018, în Parlamentul Republici Moldova ar trece Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Politic "Partidul Nostru", Partidul Acțiune și Solidaritate și atât".

Potrivit deputatului, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat nu mai au șanse să aibă deputați în viitorul Parlament. Pe de altă parte, PDM ar putea să găsească o pârghie pentru a trece pragul electoral ținând cont de resursele administrative de care dispune.

Grigore Novac afirmă că nu doar structura parlamentară este importantă, adică ce partide vor accede în Parlament, dar și numărul și calitatea deputaților. Potrivit lui, actualmente din cei 101 de deputați în jur de 60% sunt inactivi, nu vin cu inițiative legislative, nu i-au cuvântul în Parlament. De aceea ar trebui micșorat numărul deputaților până la 71.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0