Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi Parlamentul decide când și cine îi va putea reține și aresta pe deputați

© Sputnik / Мирослав РотарьЗаседание Парламента 25.02.2016
Заседание Парламента 25.02.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al Parlamentului amintește că joi deputații vor examina proiectul de lege privind modificarea Constituției Republicii Moldova în sensul abolirii imunității parlamentare

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Inițiativa de revizuire a articolului 70 din Constituție aparține Partidului Democrat din Moldova și, în cazul în care va fi susținută, va anula imunitatea parlamentară a deputaților.

Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
De ce mutilăm propriul nostru Parlament? - lectură printre rânduri

Autorii inițiativei propun să fie eliminat din Constituție alineatul (3) al articolului 70, care prevede că „deputatul nu poate fi reținut, arestat, percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului, după ascultarea sa".

Serviciul de presă al Parlamentului reproduce în calitate de informație opinia autorilor inițiativei respective, care susțin că „modificarea nu va limita independența deputatului și nu va afecta dreptul acestuia la libertatea opiniei și votului, care este prevăzută la art. 71 din Legea Supremă a țării"

„Deputatul nu va putea fi tras la răspundere penală, civilă sau contravențională pentru voturile sau opiniile exprimate în executarea mandatului", scrie în comunicatul de la Parlament.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0