Înainte să fie asasinat, Voronenkov se plângea că este amenințat

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaДенис Вороненков
Денис Вороненков - Sputnik Moldova
Abonare
Cu puțin timp înainte de a fi ucis la Kiev, Denis Voronenkov, ex-deputat în Duma de Stat a Rusiei, a expediat pe adresa judecătoriei orășenești din Moscova o plângere în care afirma că este amenințat de persoane necunoscute

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Judecătoria Moscova are inclusă pe agenda de astăzi o chestiune formală: să examineze sau nu plângerea avocatului privind arestarea în lipsă a fostului deputat în Duma de Stat, Denis Voronenkov, învinuit că ar fi comis un atac raider în scopul acaparării unui imobil din Moscova.

Экс-депутат Госдумы Вороненков убит в Киеве - Sputnik Moldova
(VIDEO) Înregistrarea video de la locul în care a fost asasinat Voronenkov

După cum a dezvăluit instanța, cu puțin timp înainte de a fi asasinat, Voronenkov a expediat o plângere cu privire la faptul că este amenințat.

„El spune în declarație că îi este frică pentru sănătatea și viața sa în contextul numeroaselor amenințări pe care le primea pe teritoriul Rusiei", a spus judecătoarea.

Voronenkov a scris în plângere că era dispus să colaboreze cu ancheta, însă refuza să revină în Rusia, menționează RIA Novosti.

Ucigașul lui Voronenkov a murit la spital>>>

Voronenkov a fost ucis la 23 martie în centrul Kievului. Garda sa de corp, un angajat al serviciilor speciale ucrainene, l-a rănit pe presupusul asasin, care a decedat ulteruor la spital.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0