Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentru liberali, cetățenii Republicii Moldova sunt niște oi

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 23.09.2016
Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul liberal Ion Apostol, care mai este și secretar general al PL, i-a numit pe toți cetățenii Republicii Moldova turmă

CHIȘINĂU, 29 mar – Sputnik. Secretarul general al Partidului Liberal, deputatul Ion Apostol, i-a numit oi pe cetățenii Republicii Moldova. În opinia lui Apostol, care a fost ales de acești cetățenii, locuitorii Republicii Moldova sunt o turmă.

Așa i-a numit liberalul pe cetățenii Moldovei într-un comentariu în care afirmă că șeful statului trebuie schimbat. Apostol nu a ezitat să dea calificative și președintelui țării. 

Anterior deputatul PL Ion Apostol s-a remarcat prin gafa sa de proporții făcută chiar în plenul Parlamentului. Apostol a dat dovadă în fața întregii țări că nu cunoaște geografia și mai ales capitalele țărilor europene. 

Într-o dezbatere aprinsă în Legislativ cu privire la data de 9 mai, Apostol a venit cu un comentariu și a declarat că moldovenii suferă de ”sindromul Helsinki”.

Acesta a fost corectat imediat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care i-a spus că, de fapt, acest sindrom se numește Stockholm. 

Toți copiii știu că Stockholm este capitala Suediei, iar Helsinki – capitala Finlandei.

Sindromul Stockholm caracterizează comportamentul unei victime răpite sau captive care, în timp, începe să își simpatizeze răpitorul. Numele acestui sindrom provine încă din anul 1973, dintr-un caz real de jaf la o bancă din Stockholm, când doi bărbați înarmați până în dinți au încercat să jefuiască o bancă luând ostatici 4 angajați ai acesteia. 

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0