CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Situația din localitatea ucraineană Zatoka continuă să fie tensionată, iar autoritățile din Odesa au trimis forțe suplimentare de poliție, care vor asista la ședința consiliului local, cu scopul menținerii ordinii publice, transmite portalul unian.net.
Potrivit reprezentantului poliției din Odesa, Ruslan Forosteak, informația apărută în presa ucraineană despre ocuparea clădirilor administrative de către persoane înarmate nu corespunde realității. El afirmă că persoanele îmbrăcate în haine militare, care au pătruns în clădirea primăriei, sunt membri ai unei organizații neguvernamentale.
Potrivit imaginilor publicate pe rețelele de socializare, persoanele îmbrăcate în haine militare poartă semne distinctive cu abrevierea ATO (Operațiunea Antiteroristă), caracteristică participanților la acțiunile militare din regiunile din Estul Ucrainei.
Publicația „Odeskaia Jizn" a scris că este vorba despre un grup de activiști ai organizației "Україна це ми" („Ucraina suntem noi"), care au sosit în localitate cu scopul protejării secretarului consiliului local Irina Baranovski.
"Persoanele, precum și mijloacele de transport cu care acestea au sosit la Zatoka, au fost identificate. Angajații poliției au efectuat controale în scopul verificării informațiilor cu privire la existența armelor de foc, substanțelor explozibile și altor obiecte periculoase ce pot fi utilizate în organizarea unor provocări", a declarat Forosteak, adăugând că reprezentanții acestei organizații au apărut în localitate pentru a acționa în favoarea secretarului interimar al consiliului local.
Presa ucraineană a mai scris că în localitate are loc o luptă între doi secretari ai consiliului local, care își contestă reciproc legalitatea aflării în funcție și în spatele cărora s-ar afla diverse grupuri de interese.
Ieri, presa din regiunea Odesa a anunțat că în clădirile administrației locale și secției de poliție din Zatoka au pătruns 30 de persoane înarmate care aveau cagule pe cap.
Zatoka este o stațiune balneară, aflată pe țărmul Mării Negre, în regiunea istorică a Basarabiei de sud, fiind o destinație populară printre cetățenii Republicii Moldova. În perioada în care se afla în componența României, localitatea era cunoscută cu numele de Bugaz, fiind cea mai estică localitate a României.
p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>