Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Știrea că Ucraina va livra electricitate Moldovei de la 1 aprilie ar fi falsă

© Sputnik / Alexandr OsmatescoSergiu Ungureanu și Victor Parlicov
Sergiu Ungureanu și Victor Parlicov - Sputnik Moldova
Abonare
Luni presa de la Chișinău a scris preluând informații din presa ucraineană că începând, cu 1 aprilie 2017, Compania de energie și combustibil „Pavlogradugol" din Donbas, Ucraina va livra energie electrică Republicii Moldova
Știrea că Ucraina va livra electricitate Moldovei de la 1 aprilie ar fi falsă

Informația că Republica Moldova ar putea să importe energie electrică din Donbas, Ucraina, nu a fost confirmată de către Ministerul Economiei de la Chișinău, dar nici de demnitari din fruntea statului.

Expertul în energetică Sergiu Ungureanu a declarat în cadrul unei emisiuni Sputnik Moldova că, dacă informațiile apărute în presă nu au fost confirmate la nivel oficial, există posibilitatea ca știrea apărută în presa din Ucraina, care ulterior a fost preluată de mass-media de la Chișinău, să fie falsă.

Sergiu Ungureanu spune că nu este bine ca Republica Moldova să importe energie doar dintr-o singură sursă. În acest caz, securitatea energetică a Republicii Moldova va fi pusă în pericol.

,,Atunci când există un conflict în Ucraina, nu este bine să renunțăm la furnizorul din Transnistria, care livra energie de calitate și în mod stabil. Trebuie să înțelegem că Ucraina se află într-o situație nu prea bună'', spune Ungureanu.

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0