Georgia pășește pe urmele Moldovei

© AFP 2024 / PHILIPPE HUGUENHarta Europei
Harta Europei - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, 28 martie, a intrat în vigoare regimul fără vize între Georgia și Uniunea Europeană, iar premierul țării, Ghiorghi Kvirikașvili, va vizita în această zi orașele Atena și Bruxelles

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Începând de azi, 28 martie, cetățenii Georgiei vor putea călători fără vize în țările zonei Shengen, unde se vor putea afla timp de 90 de zile din 180, transmite Sputnik Georgia. Este vorba de același regim liberalizat de vize pe care îl are și Republica Moldova cu țările UE. Și principiul este același: poți călători, însă nu poți munci.

Ghiorghi Kvirikașvili, prim-ministrul Georgiei, va vizita azi orașele Atena și Bruxelles în baza pașaportului biometric georgian, scrie într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului acestei țări.

Din Georgia în Europa, fără vize
Из Грузии в Европу без виз - Sputnik Moldova
Din Georgia în Europa, fără vize

Aflat la Atena, premierul inaugurează conferința „Georgia: din Europa în Europa" la care vor participa profesori, savanți și studenți din Georgia și Grecia.

În afară de aceasta, Ghiorghi Kvirikașvili va avea o întrevedere cu prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras.

După această întâlnire, Kvirikașvili, împreună cu participanții la conferință, vor vizita Acropola din Atena.

În aceeași zi, Ghiorghi Kvirikașvili va pleca la Bruxelles unde se va întâlni cu Donald Tusk, președintele Consiliului European, și cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0