Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce a venit președintele Iranului la Moscova

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Hasan Rohani
Vladimir Putin și Hasan Rohani - Sputnik Moldova
Abonare
Marți președintele Iranului, Hassan Rohani, a ajuns la Moscova, unde va purta discuții cu omologul său rus, Vladimir Putin, și cu premierul rus, Dmitri Medvedev

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Rohani urmează să discute cu liderul de la Kremlin și cu șeful Guvernului rus o serie de aspecte din agenda bilaterală, inclusiv în domeniul energetic.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Moscova salută normalizarea relațiilor turco-iraniene

Un alt aspect ce fa fi supus dezbaterii este crearea unui regim de comerț dintre Uniunea Ecnomică Eurasiatică și Iran.

Serviciul de presă al Kremlinului a mai precizat că președintele Iranului intenționează să abordeze la Moscova toate aspectele ce țin de relațiile ruso-iraniene, iar la finele acestei vizite vor fi semnate un șir de documente.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a ținut să precizeze pentru jurnaliști că relațiile dintre Rusia și Iran durează deja aproximativ cinci secole și că aceste relații se dezvoltă fructuos, având un potențial mare.

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0