Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce a venit președintele Iranului la Moscova

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografiiVladimir Putin și Hasan Rohani
Vladimir Putin și Hasan Rohani - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Marți președintele Iranului, Hassan Rohani, a ajuns la Moscova, unde va purta discuții cu omologul său rus, Vladimir Putin, și cu premierul rus, Dmitri Medvedev

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Rohani urmează să discute cu liderul de la Kremlin și cu șeful Guvernului rus o serie de aspecte din agenda bilaterală, inclusiv în domeniul energetic.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Moscova salută normalizarea relațiilor turco-iraniene

Un alt aspect ce fa fi supus dezbaterii este crearea unui regim de comerț dintre Uniunea Ecnomică Eurasiatică și Iran.

Serviciul de presă al Kremlinului a mai precizat că președintele Iranului intenționează să abordeze la Moscova toate aspectele ce țin de relațiile ruso-iraniene, iar la finele acestei vizite vor fi semnate un șir de documente.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a ținut să precizeze pentru jurnaliști că relațiile dintre Rusia și Iran durează deja aproximativ cinci secole și că aceste relații se dezvoltă fructuos, având un potențial mare.

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0