Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vei plăti sute de euro pentru numărul de înmatriculare al automobilului tău

© Sputnik / Miroslav RotariRadu Hatmanu și Cristina Bumbu-Dănuță
Radu Hatmanu și Cristina Bumbu-Dănuță - Sputnik Moldova
Abonare
Proprietarii de mașini care își doresc un număr fițos sau personalizat pe plăcuțele de înmatriculare trebuie să scoată din buzunar sume impresionante
Vei plăti sute de uero pentru numărul de ainmatriculare al automobilului tău

Dacă vrei un număr personalizat pe plăcuțele de înmatriculare, cu inițialele numelui sau prenumelui tău, care să conțină eventual și cifra ta norocoasă, va trebui să scoți din buzunar sume frumușele. Prețul unor combinații de litere și cifre de pe plăcuțele de înmatriculare sar de câteva sute de euro.

Pe pagina oficială a Centrului Resurselor Informaționale de Stat "REGISTRU" puteți verifica dacă este disponibilă o combinație sau alta și care este costul acesteia. La rubrica "Verifică disponibilitatea numărului de înmatriculare" găsiți calculatorul minune care vă spune ce sumă trebuie să plătiți pentru numărul de dorit de dumneavoastră. Spre exemplu, pentru numărul de înmatriculare NOI 555 sau BOS 666, trebuie să scoateți din buzunar în jur peste 300 de euro. Iar pentru comparație, combinația NOI 5, costă aproape 500 de euro.

Am încercat să află care este cea mai scumpă combinație de litere și cifre. Ofițerul de presă al Centrului Resurselor Informaționale de Stat "REGISTRU", Tatiana Bastrâghin, a confirmat că un număr de pe plăcuțele de înmatriculare care conține o combinație din trei litere și o cifră costă peste nouă mii de lei, pentru combinația din trei litere și trei cifre identice, trebuie să plătești în jur de șase mii de lei.

Autor: Cristina Bumbu-Dănuță, Radu Hatmanu

p>Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0