Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Imagini înfricoșătoare: după 250 de ani, un vulcan a început să erupă

© ИВиС ДВО РАН / Accesați arhiva multimediaИзвержение вулкана
Извержение вулкана - Sputnik Moldova
Abonare
Vulcanul Kambalny din Rusia, care a erupt după 250 de ani, a provocat uimirea cercetătorilor. Dar, în timp ce aceasta ar putea fi descrisă ca o minune științifică, vulcanul ar putea prezenta o reală amenințare

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Înregistrarea video în care se vede cum vulcanul aruncă cenuşă la o înălţime de până la 7.000 de metri este într-adevăr spectaculoasă, dar şi înfricoșătoare.

„Este de-a dreptul o surpriză pentru noi. Continuăm să monitorizăm vulcanul și vom analiza posibilele pericole pe măsură ce vom obţine informaţii", a declarat pentru agenţia de știri TASS, Olga Girina, coordonatoarea echipei speciale care întreprinde măsuri de prevenire a eventualelor pericole generate de erupţia vulcanului, potrivit rt.com.

Vulcanul a început să erupă vineri seara, iar cenușa ar putea să acopere orașul Severo-Kurilsk, situat pe insula Paramushir.

Experții consideră că amenințarea a trecut deja, deși a rămas încă valabil codul portocaliu pentru aviație.

Vulcanul Kambalny este înalt de 2156 de metri și este situat în sudul regiunii Kamchatka. Ultima dată acesta a erupt în timpul domniei împărătesei Ecaterina cea Mare a Rusiei, în 1769.

Peninsula Kamceatka are în jur de 300 de vulcani pe teritoriul ei, 29 dintre aceştia fiind activi. În decembrie, vulcanul Shiveluch — aflat în partea de nord a peninsulei — a erupt, aruncând cenușă până la o înălțime de 11 mii de metri deasupra nivelului mării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0