Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unii copii de vârsta școlară riscă să nu fie primiți anul acesta în clasa I

© Sputnik / Мирослав Ротарьпервый звонок
первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I, dacă instituţia dispune de locuri

CHIȘINĂU, 28 mar – Sputnik. În perioada 1 aprilie — 23 iunie, se va desfășura prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2017-2018, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Dosarul candidatului va fi depus în instituțiile de învățământ din districtul școlar sau în alte districte, în limita locurilor disponibile.

Conform Metodologiei de înscriere a copiilor în clasa I, toţi copiii care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar, sunt înscriși la școală obligatoriu, fără probe de concurs. Copiii care nu au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului şcolar pot fi înscrişi în clasa I, dacă instituţia dispune de locuri. 

În clasele cu profil de arte şi sport, înscrierea în clasa I poate avea loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului.

первый звонок - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anul viitor, elevii din Moldova nu vor merge la 1 septembrie la școală

Pentru a-și înscrie copiii la școală, părinții trebuie să depună la instituția de învățământ o cerere, la care vor anexa copii ale certificatului de naştere al copilului și a buletinului de identitate al părintelui. De asemenea, vor fi prezentate fişa medicală, precum și raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă, a limbajului şi comunicării, dezvoltării capacităţilor şi aptitudinilor de învăţare la finele grupei pregătitoare sau decizia comisiei raionale de şcolarizare cu referire la maturitatea şcolară.

În perioada 20 — 21 iunie se va face confirmarea înscrierii copiilor în instituţia de învăţământ din districtul şcolar, iar pe data de 23 iunie, în instituţiile de învăţământ şi pe site-ul organului de specialitate în domeniul învăţământului va fi afișat numărul de locuri rămase libere după înscrierea copiilor din districtul şcolar respectiv.

A doua etapă de înscriere pentru copiii care nu au reușit să fie școlarizați în prima etapă va avea loc în perioada 1-24 august. Pe data de 25 august va fi validată și afișată lista finală a copiilor înscriși în clasa I.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0