Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În fiecare zi de luni, ar putea fi demis câte un ministru din Guvernul Filip

© Sputnik / Miroslav RotariПравительство РМ Guvernul Republicii Moldova
Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Sabia lui Damocles atârnă deasupra miniștrilor și deputaților PD: formațiunea a anunțat despre un nou model de a face politică

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Miniștrii și șefii de agenții de stat, membri ai Partidului Democrat, riscă să fie demiși din funcție dacă nu vor demonstra eficiență la locul de muncă. Anunțul a fost făcut, luni, de președintele PD, Vladimir Plahotniuc, în cadrul unei conferințe de presă. 

Председатель Парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PD inițiază reforma clasei politice din Moldova

În acest sens, formațiunea începe un amplu proces de evaluare a activității miniștrilor, deputaților, dar și directorilor agențiilor guvernamentale, delegați de PD.

”Vrem ca activitatea fiecărui ministru și deputat să fie cunoscută de către cetățeni, iar cetățenii să simtă beneficiile de pe urma acestor activități”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit șefului PD, evaluarea va fi complexă, bazată pe criterii de profesionalism și rezultatele care reies din sondajele de opinie.

”PD își propune un model nou și eficient de a face politică. Prin aceasta se va mări eficiența funcționarilor delegați de PD”, a anunțat președintele formațiunii.

Rezultatele evaluării pentru fiecare ministru și șef de agenție din partea PD vor fi prezentate în fiecare săptămână. Procesului de evaluare vor fi supuși și deputații PD.

”Vrem să vedem că ceea ce fac miniștrii ajunge și la oameni”, a menționat democratul.

Plahotniuc a mai anunțat că, de astăzi, pe lângă PD a fost creat un Bord consultativ din care vor face parte oameni din afara PD și de diferite profesii. Bordul va avea misiunea de a susține democrații în reformarea clasei politice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0