Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incendii în Moldova: în două zile au ars 280 de hectare

© Sputnik / Miroslav Rotariincendiu de vegetatie
incendiu de vegetatie - Sputnik Moldova
Abonare
Pompierii din Moldova s-au luptat pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică cu 40 de incendii în care au ars peste 280 de hectare de teren cu vegetație

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Conform datelor operative prezentate, luni dimineața, de Serviciul Situații Excepționale, în zilele de sâmbătă și duminică, pe teritoriul  Republicii Moldova au avut loc peste 40 de incendii de vegetație, în urma cărora au fost compromise 280 hectare de teren.

vînt - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alertă meteo: vânt puternic în toată țară, există riscul căderii copacilor

Meteorologii au emis, în această dimineață, cod galben de intensificări ale vântului pe întreg teritoriul țării, inclusiv în stânga Nistrului. Astfel, începând cu mijlocul zilei se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de 15-20 metri pe secundă.

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu aprindă vegetația uscată, întrucât în condiții de vânt focul se poate răspândi cu repeziciune pe spații extinse. Arderea gunoiului menajer și a stufului din apropierea bazinelor acvatice intensifică intervențiile pompierilor, iar echipajele se luptă ore în șir pentru localizarea focarelor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0