Pământul s-a zguduit din nou. În ce zone s-au produs seismele

© AFP 2024 / Kazuhiro NogiJapan's meteorological agency officer Gen Aoki speaks during a press conference at the agency's headquarters in Tokyo on September 9, 2016, following news of a possible fifth nuclear test by North Korea.
Japan's meteorological agency officer Gen Aoki speaks during a press conference at the agency's headquarters in Tokyo on September 9, 2016, following news of a possible fifth nuclear test by North Korea. - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, acesta fiind resimțit la București şi la Chişinău.

CHIŞINĂU, 27 mart — Sputnik. Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs duminică, aproape de miezul nopții, ora locală 23:38, în județul Buzău, la o adâncime de 89,2 kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Cum să ne comportă în caz de cutremur? - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum să ne comportăm în caz de cutremur?

"De asemenea, luni dimineața, la ora locală 3:50, s-a mai produs un seism cu magnitudinea de 2,8 pe scara Richter, dar în județul Vrancea și la o adâncime de 31,5 kilometri. Acest cutremur a avut loc în apropierea orașelor: Mărășești (6 kilometri), Panciu (10 kilometri), Odobești (14 kilometri), Focșani (15 kilometri) și Adjud (25 kilometri)", transmite Agerpres.

În luna martie, în România s-au produs 21 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 4,2 grade pe scara Richter.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie în județul Buzău și a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, acesta fiind resimțit și la București, şi la Chişinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0