Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Confruntare ”pe viață și pe moarte” în ocolul politic de la Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Кишинев Primaria Chisinau
Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Socialiștii au depus în instanță dosarul privind inițierea referendumului de demitere a primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă

CHIȘINĂU, 27 mart — Sputnik. Președintele fracțiunii socialiștilor din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Ion ceban, a anunțat că dosarul privind inițierea referendumului de revocare a primarului general Dorin Chirtoacă a fost depus la Judecătoria sectorului Buiucani.

 

Consilierul socialist a anunțat sâmbătă crearea grupului de inițiativă în acest sens, menționând că majoritatea chișinăuienilor pledează în prezent pentru schimbarea lui Chirtoacă de la conducerea Primăriei Chișinău.

Anterior, Ceban a declarat că fracțiunea socialiștilor va iniția un referendum cu privire la demiterea lui Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului, iar în cazul în care instanța va respinge cererea de înregistrare a grupului de inițiativă, vor merge la CEDO, pentru că este o încălcare vădită a drepturilor omului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0