Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Julea și-a uluit fanii: iată ce a declarat despre Parlament!

© Photo: Youtube.com / Zinaida JuleaZinaida Julea
Zinaida Julea - Sputnik Moldova
Abonare
Renumita interpretă de muzică populară din Republica Moldova, Zinaida Julea, i-a uimit pe mulți prin faptul că manifestă în ultimele zile un activism politic fără precedent

CHIȘINĂU, 26 martie — Sputnik. Zinaida Julea apare într-un spot în care susține campania lansată de Partidului Democrat din Moldova de promovare a reformei sistemului electoral, care presupune trecerea de la actualul sistem proporțional la unul bazat pe circumscripții uninominale.

Presupunerea că artista vrea să devină deputat în 2018 a apărut datorită faptului că ea susține că dacă în Moldova va fi introdus sistemul uninominal de alegere a deputaților în parlament, atunci oamenii de cultură vor ajunge în organul legislativ suprem al țării.

Ea este convinsă că acest sistem ar fi unul mult mai eficient prin faptul că deputații vor putea fi atrași la răspundere de către popor, inclusiv prin revocarea acestora.

Este de menționat faptul că revocarea deputaților de către cei care i-au ales nu pare a fi posibilă cel puțin la ora actuală, deoarece Constituția Republicii Moldova stabilește că fiecare deputat în parlament reprezintă tot poporul țării, iar mandatul imperativ este nul.

Mai mulți reprezentanți ai opoziției parlamentare și extraparlamentare critică dur această inițiativă.

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0