Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Preot ortodox, despre Taina fără de care nu poți să-L descoperi pe Hristos

Abonare
Parohul bisericii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din satul Bălţata, raionul Criuleni, părintele Constantin Cojocaru, a vorbit, în cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova, despre semnificația Postului Mare, dar și despre importanța Tainei Sfintei Împărtășanii.

 

CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. Părintele Constantin Cojocaru a vorbit despre importanța participării la sfintele taine, referindu-se în special la semnificația Tainei Sfinetei Împărtășanii.

Calendar Creștin Ortodox pe anul 2017 - Sputnik Moldova
Calendar Creștin Ortodox 2017

"Trebuie să înțelegem că fără a fi părtași cu Hristos, aceasta fiind semnificația Împărtășaniei, dacă nu suntem uniți noi oamenii și nu putem spune că îl iubim pe Hristos dacă nu-l iubim pe aproapele nostru. Sfântul Apostol Ioan Teologul spune că dacă tu zici că îl iubești pe Dumnezeu și pe aproapele tău îl urăști, înseamnă că ești un mincinos. Trebuie să fim sinceri cu noi înșine și dacă urâm sau dacă nu ne-am împăcat măcar cu o singură persoană, nu putem fi în deplină comuniune cu Hristos.", a subliniat părintele Cojocaru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0